Постановка и шега между приятели. Така Петър Стефанов Гичев коментира пред TrafficNews скандалния клип, който потресе потребителите в социалните мрежи. Припомняме, че на кадрите се вижда 20-годишния младеж, който шофира кола на Бърза помощ, а отзад пътува възрастен мъж на носилка. Чува се люта чалга, Петър пее и крещи, докато управлява линейката, брандирана с номер на частна бърза помощ.

Младият мъж отказа да застане пред камера. Пред наш репортер обаче обясни, че клипът е заснет през лятото на миналата година, когато работел като шофьор в частната бърза помощ. След като работодателят му разбрал за клипа, той бил уволнен. Преди 3 месеца започнал работа в Министерството на отбраната. 

„Всичко е постановка, шега между приятели. Едно недоразумение. Ние бяхме компания приятели. Мина един човек, който много често минаваше оттам. Аз, като работех като шофьор на линейката и нямах работа, стоях на това място. Много пъти съм му давал пари на този човек да си купи хляб, ходили сме заедно да му купувам тостери. Много добър човек и аз съм се държал добре с него винаги. Един ден му казах: Ще ти дам пари, качи се да направим един клип. Качи се човекът, снимахме клипа. Дадох му 5 лева. Всичко беше някаква щуротия, детски акъл. Беше уж между приятели разпространен, как стигна до медии, и то след година и половина, един Господ знае”, разказа Петър.

Единственото, за което съжалява е, че видеото е стигнало до медиите. И че някой се опитва да петни името му сега, след като е започнал държавна работа. Кой обаче би искал да му навреди и как клипът е попаднал в публичното пространство след повече от година, остава загадка.

„Когато го снимахме, клипът беше качен във Фейсбук. Но беше репортнат и премахнат и всички разбраха, че е шега. Този, който го качи, разбра, че е шега. И сега как се разпространи този клип, не знам. Но не е редно да се пишат неща, които не са истина”, допълни пловдивчанинът.

Той не пожела да каже къде точно работи в момента. На въпрос, притеснява ли се да не загуби работата си като военнослужещ, отговори: Ще видим какво ще стане.

Мъж кара пловдивска линейка, гаври се с болен на фона на маанетаПетър пее и крещи "Кой ще кара влака", докато превозва възрастен човек в неадекватно състояние