Хора от цялата страна даряват средства по сметката на семейството на военния пилот Петър Димитров, чийто дом бе изпепелен при пожар. Благотворителната акция в помощ на фамилията, която има две момичета и до десетина дни очаква трето дете, продължава.

"Постоянно ни се обаждат хора. Приятели ни помогнаха, както и хората от Брестник. Имаме дарение дори от пенсионерски клуб. Просто нямам думи, за да изкажа нашата признателност към всички тях", заяви пред TrafficNews.bg Петър.

Доброволци продължават да обикалят от къща на къща в пловдивското село, за да събират средства. От местното училище също са приготвили пари. Кметицата на Брестник Елена Проданова е направила списък с всичко необходимо за пострадалото семейство. А помещението, което бе отпуснато за съхранение на даренията, вече е пълно с дрехи, елуреди, мебели, помагала за по-голямото дете, козметика и памперси за по-малкото. На 1 март и в магазини от веригата "Кауфланд" ще бъдат поставени кутии за дарения.

Междувременно семейството получи ведомствено жилище. Апартаментът е осигурен от Министерството на отбраната и се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево.

"Жилището е прекрасно. В момента се ремонтира. Надяваме се до края на седмицата да се нанесем", сподели Димитров.

Припомняме, че семейството остана без дом, след като пожар го изпепели до основи в неделя. Пламъците са избухнали около 10 часа сутринта, докато бременната Константина, Петър и двете им дъщери – Хриси на 10 г. и Божидара на година и половина, закусвали. Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.  

Всеки, който желае да им помогне, може да дари средства в банковата сметка на Константина Емилова Димитрова:

IBAN: BG05UNCR70001520697983
 
BIC UNCRBGSF