Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина в Пловдив оживяха с нова музикална програма и светлинни ефекти!  Тази нощ те запяха за първи път за 2019 година пред погледите на стотици пловдивчани.  

Тази година графикът на вечерните спектакли се запазва в дните четвъртък, петък и събота. Музикалната програма ще започва винаги в 21:30 часа, като по-късния час е съобразен с по-голямата продължителност на деня в топлите месеци на годината.

Припомняме, че тази година стартът на водното съоръжение закъсня сериозно, тъй като през последни 2-3 месеца то беше в ремонт, включващ подмяна на хидроизолацията. Няколко обществени поръчки бяха отменени след решения на КЗК. В крайна сметка фирмата „Запрянови- 03” ремонтира съоръжението със 180 000 лева. Съоръжението пък вече ще се стопанисва от русенската фирма „Авка пулс” в следващите 12 месец.

Причината е тривиална. От една страна се очаква ремонт, а от друга се търси фирма, която да поддържа фонтаните.  

Пеещите фонтани са една от най-големите атракции на Пловдив. През летните месеци децата често искат да влязат във водата, но къпането в съоръжението е строго забранено. Водата във фонтана се обработва с изключително силни препарати, които могат да окажат сериозни отражения върху здравето.