В истинска джунгла се е превърнал паркът зад хотел „Санкт Петербург”! От началото на пролетта пространството от над 16 дка въобще не е поддържано, а резултатът са  треви по 2 метра и плевели, в които деца играят,а домашни любимци се разхождат.  В парка вече е имало и случай на ухапано дете от кърлеж. На практика от Община Пловдив не могат да окосят парка, тъй като той е частна собственост.  Частникът обаче има ангажимент да поддържа площт, иначе може да бъде глобен.

„Сезирали сме районното кметство, че треволяците станаха по два метра . Нормално е Общинският инспекторат да състави поне няколко акта на собственика. Така ли ще продължава това нещо безумие?”, каза Асен Костов от инициативния комитет за спасяването на терена. Той каза, че след посещението на Бойко Борисов хората в квартала са спокойни. Костов обяви, че ако нещата пак отидат в друга посока, няма се поколебаят да потърсят премиера отново.

Според зам.-председателя на инициативния комитет  Стойчо Андреев обаче продължава да има проблем с ПУП-а на терена. По думите му в новия Подробен устройствен план на терена се дава възможност на собственика да го обжалва в съда и той да падне. Причината е, че не се осигурява път до втория имот в пространството от 16 дка .

Вижте повече във ВИДЕОТО: