За втора поредна година "КвАРТал" ще затвори малка част от историческия център на София, за да освободи пространство за музика, изкуство и приятели. 

"КвАРТал" има за цел да покаже културния потенциал на зоната, заключена между четири главни булеварда в центъра на град София – Мария Луиза, Дондуков, Васил Левски и Сливница. Зона, богата с култура и история и с огромни възможности.  

"Тук е кулата на Сердика, тук е минералната баня, тук е виенската архитектура на сградите и техните обитатели, тук е първият надпис на иврит в Европа, тук е стара София и какво ли още не. Хайде отново да се видим на живо, да си говорим за паметта и това как следва да я носим през времето. Нека градът ни има повече споделени пространства за своите граждани, а съседите си говорят! Всеки е добре дошъл да бъде наш гост!" , изтъкват инициаторите на фестивала и приканват: 

"Тази събота ще бъде слънчева, а със слънцето идва и второто затваряне на отсечки от #КвАРТал-а. На ул. “Сердика” между “Цар Симеон” и “Струма” ще споделяме истории, говорим за паметта, слушаме музика и ред други неща. Елате чежду 12:00-18:00 ч. да се поразходим из спряната от движение пресечка и да усетим квартала и неговата памет заедно ????".

Инициатори на „квАРТал“ са Арт Фондация ДОМА, Дом на киното, French 75, SOHO, Sito Studio, Т Е З Г Я Х, Ателие Пластелин, CUSH.BE и др.