Сезонът на отпуските приключи, започна и новата учебна година, което активизира потока от пътуващи, особено на тези от близките до Пловдив населени места. Обикновено междуградският автобус или маршрутката се оказват удобно средство за предвижване - повечето превозни средства от и до близките селища са на принципа на градския транспорт. Какво обаче преживява една не малка част от редовните пътници, които всяка сутрин се придвижват към Пловдив от Маноле, Скутаре или Рогош?

"Истински кошмар е! Всяка сутрин чакаме по 45 минути за маршрутка. Винаги тя е препълнена с хора, може би вътре са натъпкани 50 човека и може да си представите какви са условията, в които пътуваме до областния град". С тези думи читател на TrafficNews, пътуващ с маршрутна линия номер 8 от Маноле до Пловдив, описва ежедневните преживявания, които се налага да търпи, докато пътува от Скурате за своята работа. "А не мога да си представя как утре ще си пусна детето да отиде на училище с тази маршрутка. Това е пълно безобразие и на никой не му пука какво търпим ние като пътници. А когато се обърнем към някой от шофьорите, за да попитаме коя е фирмата, която обслужва линията, никой не ни казва", допълва възмутено читателят ни.

Направената от TrafficNews справка показва, че маршрутна линия номер 8 се обслужва от "Пълдин бус" ЕООД със седалище на фирмата в село Царацово. Опитът ни да се свържем за коментар на случая с някой от управителите се оказа неуспешен, тъй като нито посоченият стационарен телефон, нито мобилният са актуални.