Разследването на причините, довели до големия пожар в предприятие за прерабока на месо край Войводиново, продължават. Това съобщи за TrafficNews.bg говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев.

Умишлен ли е пожарът в завода до Войводиново? Говори шефът на пожарната ВИДЕО15 екипа от цялата област участват в потушаването на пламъците

2 екипа на пожарната остават на мястото на инцидента и продължават да обливат цеховете с вода.

От пожарната служба на този етап не могат категорично да посочат причината за възникване на огъня.

"Не бих казал, че има умисъл, но не изключвам никаква версия, защото не можем да бъде сигурни за нищо", казва шефът на пожарникарите комисар Георги Мангараков.

Правят мониторинг на въздуха около изгорелия цех за месо край ВойводиновоНа място ще бъдат измервани вредните емисии

От завода все още има леко димоотделяне, но няма опасност от замърсяване на въздуха.

Когато има нормални условия за оглед, инспектори ще влязат вътре, за да търсят причините, довели до големия пожар, в чието гасене гасене участваха над 12 екипа на пожарната.

Кметът на Войводиново: Не свързвам пожара с проблемите в ромската махала!По думите му, собственикът на Унитемп е помагал през годините на селото, включително и финансово

По случая е образувано досъдебно производство. След огнената стихия, без работа остават 300 души.

Напълно унищожени са складовото помещение, транжорната, пакетажния цех, както и нови машини за преработка на месо.

От Окръжна прокуратура-Пловдив съобщиха, че наблюдават досъдебно производство за възникналия за пожара.

От обвинението допълниха, че до момента са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на документи. Предстои извършване на допълнителни огледи и назначаване на пожаротехническа и химическа експертизи, които да установят причината за възникване на пожара.