Отвориха телефонна линия за жертвите на домашно насилие. През целия период на извънредното положение екипът на Фондация ДА от юристи и психолози ще осигури телефонни и онлайн консултации на пострадали жени. На номер 0879260101 всеки пострадал ще получи безплатна консултация от специалист. Те отговарят и на фейсбук страница: www.facebook.com/Фондация ДА

Консултативният център на Фондация „ДА“ продължава да работи и да провежда безплатни психо-социални и юридически консултации за лица, пострадали от домашно насилие. Поради обявеното извънредно положение в страната, консултациите ще се провеждат от нашите специалисти онлайн (скайп, вайбър) или по телефон. Графикът остава непроменен. Психо-социални консултации се дават от понеделник до петък от 10:00-14:00. Юридическите консултации са от понеделник до петък от 14:00-17:00.

От фондацията съветват, в случай че се намирате в риск и спешна нужда от помощ стъпките, които трябва да направите са три. Подайте сигнал на 112 или в близкото районно поделение и съобщете за проблема. Напишете молба за незабавна защита и я внесете в Районен съд. Въпреки извънредното положение, в което се намираме, Районен съд приема и разглежда молби по Закона за защита от домашното насилие. За повече информация се свържете със специалистите на Фондация ДА!