Отстраненият шеф на Шесто РУ в София  Петър Василев отрича да е бил алкохол снощи, когато е буйствал в заведение за бързо хранене.

 „Не съм отказал да дам кръвна проба. Напротив. Отидох до там, но не можах да дам, тъй като не ми бяха дадени някакви стикери, които трябва да придружават акта”, обясни пред БТВ Петър Василев. Той каза, че е отишъл даде кръвна проба около 6:00 часа сутринта.

От МВР признават, че Василев направил опит да предотврати проверката, като намекнал, че е на висока длъжност в системата.

„По закон ще се проведе дисциплинарно разследване. Но няма да толерирам такива действия, независимо от какъв ранг е началникът. В дадени случаи е вършил отлична работа като полицай. Но виждате – в крайна сметка какво се случва и какво е – в дадена ситуация да забравиш какъв си”, заяви вътрешният министър Младен Маринов. След инцидента на Василев е съставен акт - колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години.

Повече по казуса, в линка:

Младен Маринов с остри думи срещу отстранения полицейски шеф след пиянска изцепкаШефът на Шесто РУ вдигна скандал пред заведение, тръгна си пиян с колата

Хванаха полицейски шеф пиян зад волана, взеха му книжката!Началникьт на Шесто РУ в София Петър Василев отказал да даде проба за алкохол, свалили му номерата