Зам.-кметът Анести Тимчев ще внесе на 9 юли предложение в пловдивския Общински съвет да бъде отпусната сумата от 2000 лева на семейство Будакови, които останаха без дом. Част от къщата им се срути на 27 юни при строителни работи в съседния имот. Ако след гласуването общинските съветници подкрепят това искане, парите ще бъдат преведени, с което пострадалото семейство ще може да посрещне най-необходимите си нужди - да закупи необходимата покъщнина.

В момента Димитър Будаков, съпругата му и синът им Ангел са настанени в апартамент, преотстъпен от инвеститора на строителния обект Иван Христозов. При необходимост обаче община Пловдив е в готовност да предостави жилище от резервния си фонд, за да бъдат настанени в него, коментира пред TrafficNews Анести Тимчев.

В момента между собствениците на злополучния имот стои въпросът каква ще бъде съдбата на полуразрушената къща. "Аз лично съм дал съвет на семейство Будакови да оставят тези въроси в ръцете на юристите и в крайна сметка да стане ясно дали къщата ще бъде бутната изцяло и на нейно място да се построи нова къща или кооперация. Моето лично виждане за разрешаване на този въпрос е да бъде построена нова сграда и пострадалите да бъдат обезщетени с апартаменти. Това обаче трябва да бъде решено от самите собственици", категоричен е Тимчев.