Отново атакуваха дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Входната врата на апартамента му е била разбита с лост. Тя е изкарана от пантите и цялата е деформирана. Полицията разследва случая. 

Пенков каза, че ремонтът е продължил няколко часа, но е скептичен, че с това ще се приключи с посегателствата спрямо него. За последната година прозорците на апартамента на Пенков, който е на първия етаж, бяха чупени два пъти с камъни. След това пред вратата на жилището му бе поставена горяща гума. От избухналия пожар целият вход на блока бе в сажди и пепел, изгоря и таблото с електромерите на живущите, пишат от Novini.bg.

В края на 2018 г. прокуратурата обвини двама души за палежа във входа на Пенков. А на трети човек повдигна обвинение като подбудител. Атаките срещу Пенков са започнали през 2017 година след снимки на опожарена бургаска механа. Заради направените кадри на място възникнал скандал между Пенков и соченият като подбудител за атаките срещу него. След това започнали посегателствата над дома на фоторепортера.