В понеделник е починала журналистката от държавното радио Даниела Бенишева, която преди това е работила в още много медии. Ще я запомним като светъл и добър човек, колега и приятел, пишат колегите й от БНР.

"За Дани радиото беше не просто работа, а мечта, превърната в кауза. И всеки ден отдаваше най-доброто от себе си в името на красотата и истината. И затова, когато пишеше или говореше за култура и изкуство, тя „гореше“, а срещата с всеки творец, неин събеседник, приемаше като вдъхновение и пристан за един по-чист и по-добър свят", се казва в жалейката.

Даниела Бенишева е част от екипа на Радио София от 2007 година. В годините работи като репортер, редактор и водещ в емблематични предавания, като „Арте вива“, „Арт посоки“, „Чуй София!“, „София днес“, „Кой-кой е“, „Радио кафе“, „Ритъмът на столицата“ и др. Реализирала е стотици интервюта с едни от най-големите имена на нашето време, хора на изкуството и културата, интелектуалци, общественици, политици.

Преди да стане част от БНР, Даниела Бенишева сътрудничи на различни издания от периодичния печат, като в.„Сега“, в.„Българска армия“, в.„Земя“, „Програмата“ и др.

Екипът на TrafficNews изказва съболезнования на семейството на Даниела. Светла й памет!