Комисията за енергийно и водно регулиране откри нарушения във ВиК-Перник. От началото на тази година водното дружество е източило 1 млн. кубика повече от разрешеното от язовир „Студена”, отчита комисията.

В момента водоемът изглежда като пустиня, а не като язовир. Според бившия управител на местното ВиК дружество инж. Иван Витанов не е имало дъжд и не е успял да се напълни. За първи път от 1993 година, Перник е във водна криза

Над 100 хил. души остават без вода. В Перник беше въведен воден режим, а неспазването на графика изкара хората на улицата. Това беше причината от регионалното министерство да поискат оставката на Витанов. 

При капацитет от 25 млн. кубика, днес в язовир „Студена” има под 5 млн. От Министерството на околната вода и водите обявяват, че са предприели навреме мерки, но кога перничани ще излязат от режима – не се знае.

Глория Николова разказва още за водните кризи в миньорския град – преди и сега, както и кой е отговорен за състоянието на язовир „Студена” – тази вечер в „bTV Репортерите” след централата емисия новини.