Намерено е приемно семейство за 9-годишния Мустафа, който се лекува в Отделението по детска онкохематология към Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Когато е в ремисия, той не се връща вкъщи, а е настанен в специализиран център, където за него се полагат адекватни грижи. Това съобщи в Пловдив директорът на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, цитирана от радио Пловдив.

"Бе много важно да се намерят деца доброволци на неговата възраст, които да помагат в социалната адаптация на болното дете. Мустафа има нужда от приятели и подкрепа в усвояването на българския език и на уроците, затова бе много важно да ги осигурим", подчерта Офелия Кънева.

Тя допълни, че и на детето, и на семейството му са оказани всички необходими грижи. 

Директорът на Държавната агенция за закрила на детето бе в Пловдив, за да представи приоритетите в работата на агенцията за 2017 г.

Майката на Мустафа – Джейлян, нито е идвала в Пловдив да види първородния си син, нито се е интересувала след интервютата си по телевизиите от септември за детето.

Момченцето е най-голямото от общо петте деца на майката. Тя го е родила, когато е била едва на 12г. След Мустафа има още три деца, които в момента ги отглежда нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян го дала за осиновяване още в родилното. След това нехайната майка се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не искал да се грижи за нейните пет деца. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg