Един от най-големите строителни хипермаркети Баумакс днес е като разграбен след черен петък. Единствената разлика е това, че в момента не се прави никакво зареждане на магазина, а до скоро бълващият най-различни стоки от градина до баня, сега е почти празен, видя репортер на TrafficNews.bg

Клиенти се оплакват и жалват, че не могат да намерят нищо от това, което търсят.
"Жалко е, а магазинът беше хубав, имаше всичко. И да не ти трябваше нещо, само да дойдеш да разгледаш, винаги накрая излизаш с нещо под ръка.", коментират клиенти.

"Малко са големите магазини, които можеха да предложат такъв голям асортимент от стоки. Дано все пак се оправят или да се отвори друг подобен хипермаркет.", казва друг клиент.

Австрийската компания най-вероятно ще се раздели с бизнеса си в няколко държави в Източна Европа, включително България, за да оцелее в една от най-тежките кризи в историята си. В момента в България Баумакс има осем хипермаркета, два от които са в София, а останалите в по-големите градове. Дружеството влезе на българския пазар през 2008 година, като последният отворен обект бе в началото на миналата година.

През пролетта на 2014 година беше съобщено, че Баумакс фалира и магазините ще бъдат закрити. В края на годината новината се потвърди, когато магазините обявиха изключително голяма разпродажба на всичките си стоки. Така много от хората успяха да закупят качествени материали на безценица.

Сега в магазина има само празни стелажи, мостри на липсващи стоки и една голяма празна външна градина.

TrafficNews.bg