870 хиляди лв. са необходими за довършването на зоопарка. Това показват изчисленията, след като бяха оценени щетите, нанесени от времето, върху съоръженията Информация бе съобщена от зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Община Пловдив дължи на фирмата изпълните "Запрянови 03" още 458 хиляди лева, ала на този етап няма да ги заплаща, тъй като договорът с нея ще бъде прекратен. Припомняме, че дружеството отговаряше както за строителството, така и за надзора на обекта и спечели поръчки за близо 4,1 милиона. Община Пловдив не изключва варианта да заведе дело срещу "Запрянови 03", в момента в който разтрогне отношенията си с тях.

Предстои да се търси нов изпълнител, който трябва да дострои зоологическата градина, който за малко по 900 хиляди лева трябва да довърши зоока и да ремонтира и подмени амортизиралите от времето обекти и съоръжения. 

Междувременно кметът на Пловдив Здравко Димитров днес подчерта, че не изключва варианта да се заведе дело и срещу испанската фирмата-изпълнител на електронното таксуване „Индра“.

Зико: Зоопаркът можеше да е на друго място, но вече няма как да го преместимОбщина Пловдив и "Запрянови 03” вероятно ще се съдят заради пари за довършването