Огромни ями никнат из целия град около канализационните шахти в Пловдив. След пороите на редица места под тепетата са се отворили дупки с дълбочина между 60 и 80 см. Читател на TrafficNews.bg изпрати видео, на което се вижда  как работници пълнят с асфалт и инертни материали дупка, дълбока близо метър.  Тя се намира на кръстовището на улица „Хан Кубрат” с улица „Висла”.  Читателят ни недоумяваше как може толкова голям кратер просто да се запълва.

Оказа се, че това не e единичен случай, а на още няколко места в града са изникнали подобни ями. Кметът на район „Централен”  Георги Стаменов обясни, че подобен тип дупки са в резултат на проблеми с канализационната мрежа.  Когато се образуват те ги пращат към ВиК за рехабилитация, но се взимат спешни укрепителни мерки.

„Вариантите са или да заградим дупката и да ограничим движението, тъй като в дупката може да пропадне кола или човек,  или да я напълним с инертни материали.  Казахме на фирмите, с които работим, да напълнят дупката, за да не затваряме движението, а след това от ВиК да си извършат ремонта”, каза Георги Стаменов.  Очаква се до няколко дни огромните ями да бъдат реконструирани, но проблемите с ВиК мрежата продължават.

Дъждовете отвориха огромна яма на пловдивско кръстовищеДупката била запълнена, но отново зейнала