Няма регистиран случай на заразен с коронавирус в Пловдив, това съобщи директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Община Пловдив изпълнява разпорежданията на Оперативния щаб и в града се провежда масова дезифенкция на всички обществени и общински сгради. Четири пъти дневно се дезифекцират автобусите, които се движат по линиите на арадския транспорт, ежедневно с препарати се обработват и спирките.  

"Всички пенсионерски клубове са затворени. Препоръката на общината е възрастните хора и тези с хронични заболявания да ограничат контактите си до минимум" каза  д-р Калинов.

Зам. -кметът по образованието Стефан Стоянов, че поетапно във всички училища започват дезинфекция на класни стаи, коридори, лаборатории, физкултурни салони. В детските градини също. Учениците в понеделник тръгват на училище, но децата, които имат симптоми на заболяване - кашлица, хрема или температура, ще бъдат връщани. Дезинфекция се извършва и в университетите в града. 

Улиците също ще се мият с дезинфектанти, които са безопасни за хора и животни, но според д-р Калинов са много ефективни. Ще се обработват и парковите площи. 

Всички лични лекари и здравни работници са минали през специален инструктаж. Горещата линия за информация за коронавируса, която в момента е отворена от 8 до 17 часа, може да премине на денонощен режим при регистрирането на заразени в града.