Община Пловдив е инициирала последен опит да бъдат прекратени всички договори за изграждане на зоопарка в града под тепетата без да се стигне до съдебната зала. От администрацията са изпратили официална покана към фирмата-изпълнител "Запрянови - 03", в която се заявява желанието на Община Пловдив като възложител да разтрогне договора си с изпълнителя, но по взаимно съгласие. 

"Фирмите, които са участвали до момента в строителството на новия зоопарк на Пловдив, са поканени чрез писма да се прекратят договорите им по взаимно съгласие. Тук става въпрос на разбиране от страна на участниците в процеса и да направим, така че да преустановим договорните отношение по взаимно съгласие, за да не влизаме в излишни съдебни дела, защото това ще забави строителството на парка ", посочи днес зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. 

Все още обаче текат преговори между страните, като дружеството на Вакрил Запрянов има своя гледна точка и съответните искания. 

"В преговори сме - те също имат своите очаквания и претенции. Надявам се чисто медиаторски да решим проблема и да се вземе едно такова решение, за да не спираме целия процес и въвеждането в експлоатация на зоопаркът. Това е в интерес на цялата общественост, тъй като това е проектът, който пловдивчани чакат вече повече от 7 години", посочи Райчев. 

Вече е финализиран докладът, в който са описани всички амортизирани елементи и обектите, които трябва да бъдат довършени. Готови са и количествено-стойностните сметки, които показват, че ще са необходими 772 хиляди лева без ДДС за довършването на зоопарка.

Повече за сагата, четете тук: 

Зоопаркът в Пловдив заприлича на изоставен концентрационен лагерВзимат парите за издръжка и нови животни, остават средствата за довършване