Апартамент на 500 метра от разрушената къща обеща изпълнителят Иван Христозов на пострадалото семейство Будакови. Той дойде на ул. „Ниш” 3. „Аз поемам ангажимента да възстановя всичко”, заяви Христозов. Той обеща, че утре ще се срещне отново с Димитър Будаков и ще му преотстъпи свой апартамен, в който семейството да се настани, докато домът им бъде възстановен.

Фирма „Коси строй” е изпълнител на строителните дейности. Надежда Петрова, директор на дирекция Строителен контрол, направи проверка на книжата. От нея стана ясно, че е издадено разрешително от главния архитект на община Пловдив, одобрено тази година. Според Петрова детайлът по укрепване на сградата е изпълнен. Тя обясни, че тук градоустройството е предвидено на калкан.

„Това, което ни обещаха, ни удовлетворява. Ще бъдем в апартамент на изпълнителя. Ще се реши какво да се прави с къщата”, коментира Димитър Будаков.

Трима са съсобствениците на разрушената къща. Тъй като се е разклатила, тя трябва да се събори и да се построи наново. Дотокага мястото ще остане обезопасено с ленти.

По информация на TrafficNews двата парцела са били обект на делба. Преди години номер 3 и 5, където днес са съборената къща и новият строеж, са били цял имот. Имало е имотни войни, семейството се е опитвало да вземе части от гаражи и други постройки, съществуващи преди в общия терен, но останали извън техния дял след делбата. Не са уважени претенциите.

Собственикът Димитър Будаков:

Изпълнителят Иван Христозо: