Учителка от Смолян хвърли поредната бомба в образователната система. С публичен пост във Фейсбук Людмила Тенева от ГПЧЕ признава, че щом нейните ученици кажат, че "отсъстват, за да ходят в болницата за ваксина", тя започва да ги убеждава "колко са вредни".

За целта тя им пуснала образователен филм за СПИН, в който се показва как използват маймуни в Африка, а впоследствие техните тъкани стават на ваксини. Според Тенева кадрите имали моментален ефект сред иначе шумните тийнейджъри и те "не мръднали", като гледали със "зяпнала уста", пише woman.bg. По този начин госпожата се надявала на бъдещите родители да им светне лампичката и да си спомнят за филма, когато един ден тръгнат да ваксинират наследниците си.

"Аз ви казах, че след Луната хора от системата ще се заемат с ваксините, ама вие не, та не...", пошегува се потребител във Фейсбук, визирайки случая с учителка от столичното ОУ "Васил Априлов". Преди седмица госпожата обясни на ученици от четвърти клас, че човек още не е стъпвал на Луната.

Преподавателка учи четвъртокласници, че човек не е стъпвал на ЛунатаУчителката била водена от желанието да възпитава децата в различни гледни точки