Градските власти пуснаха нова обществена поръчка за доставката на 11 екзотични вида животни за пловдивския зоопарк. Това е втори опит, след като първата обществена поръчка бе прекратена.

Тогава бе поканена словашка фирма, която при прогнозна цена от 70 000 лева, тя е направила оферта на стойност 83 300 лева за 11-те позиции. Заради разликата в прогнозната стойност и дадената оферта, процедурата бе прекратена.

Стойността на новата поръчка е точно толкова, колкото е била офертата на словаците – 83 300 лева без ДДС. Обществената поръчка този път е дадена като публично състезание, което означава , че и други фирми могат да подадат оферта.

Най-скъпи се очакват да бъдат дивите котки – сервал и евроазиатски рис, като те ще бъдат доставени по двойки. Шест броя сурикати – два мъжки и четири женски също са в списъка. Такава трябва да е бройката и на носатите мечета. Останалите 7 позиции са животни по двойки:  алпака, нанду, камила, котешки лемур, азиатска късоноктеста видра и антилопа.

Припомняме, че с отварянето на зоопарка в Пловдив се очаква да бъдат доставени животни от други обекти в цялата страна. Обектът все още няма Акт 11, като близо месец градските власти се борят да го изкарат . След получаването на документа за рестарта на строителството, фирмата изпълнител има 28 дни, за да завърши обекта.

Фалстарт със закупуването на екзотични животни за пловдивския зоопарк – били скъпиСловашката фирма е отстранена от участие, прекратиха поръчката