Мощен рев на мотори ще огласи улиците на София и Пловдив следващите две седмици. Любителите на машините на две гуми са се организирали в социалните мрежи.

Организаторите споделят във Фейсбук, че в София всяка година стотици привърженици на адреналина се включват в обиколките.Това ще е първата нощна обиколка на мотористи обаче за Пловдив. 

„Група ''Пловдивски мотористи'', организираме първото "Нощно каране" в Пловдив! Както повечето знаете, това събитие ще се случи за 5-та поредна година в София! За тези, които нямат възможност да отидат, но искат да участват в това масово мероприятие, даваме шанс да се докоснат до магията на нощното каране, с тенденция карането да се провежда всяка година! Нека напомним на хората, че ни има, че сме много, че сме задружни и сплотени! Да ги подканим за повече толерантност и по-малко омраза към нас!”, пишат организаторите в социалните мрежи.

Мотористите ще се събират на 28 септември, събота, пред зала Колодрума. Точно в 21 часа обиколката на града ще започне. Само за седмица, над 120 души са потвърдили присъствието си за нощното каране.

В столицата мотористите ще се събират седмица по-рано. Точно в 21:30 часа шествието от десетки любители на високите скорости ще потегли от резиденция Бояна.   

„Шествието ще потегли към 21:30 по указания по-долу маршрут с бавна скорост. Крайната спирка е магазин "Метро" Божурище. Шествието ще бъде съпроводено от три суперколи, които ще оформят трибагреника на България”, пишат във форума на  Sofia Riders.

Едно от основните оплаквания на пловдивчани са именно мощните ревове на мотори и коли по големите булеварди и улици, които нарушават нощната тишина. Масово хората подават сигнали за гонки, пилене на гуми и форсиране в малките часове на нощта.

„Това е основната ни цел. Да покажем на хората, че сме като тях. И ние имаме семейства, деца и родители. Да ги подканим за повече толерантност и по-малко омраза към нас!”, споделят организаторите от Пловдив.