Павлинка, която заедно с 2-годишния си син стана повод за кървавото меле в приюта в Нови хан, извади нова версия. Пред TrafficNews тя заяви, че сбиването на 15 август не е по вина на нейния мъж Милен, който беше арестуван за нападение с нож срещу отец Иван и негов работник. Тогава свещеникът се отърва с разрязано ухо, а неговият помощник Атанас беше откаран в болница заради рани на гърба.

Според 27-годишната ромка тя решила да каже истината, защото преди два дни била изгонена от приюта, за да не създава повече главоболия.

"Накараха ме да излъжа пред медиите какво се случи. Истината е че, мъжът ми дойде да види детето. Отец Иван го извика и го нападна с бухалка. Мъжът ми изкара нож да се отбранява. Намеси се и Атанас, който после беше откаран в болница. Отец Иван и този Атанас започнаха да удрят Милен. Раницата му падна на земята, вътре имаше буркан с лютеница, който се счупи. 

В мелето Атанас падна върху буркана и се наряза по гърба. От това му е раната, а не е наръган с нож. Отец Иван ми каза да разказвам пред журналистите и полицията, че мъжът ми е наръгал Атанас и е порязал него. Тази лъжа ми тежи. Затова като ми каза отец Иван да си ходя, не спорих с него", разказа Павлинка.

"Сигурна е била на наркотици, когато ги е говорила тези неща", изненада се пред TrafficNews от твърденията на жената самият отец Иван, потърсен за коментар.

Според него Павлинка продължава да живее в приюта в Нови хан, заедно с 2-годишното си дете, и никога не е била гонена оттам. Отец Иван твърди, че наистина е накарал Павлинка да извади ограничителна заповед за своя мъж Милен, за да не може той отново да идва отново в дома и да я тормози. Свещеникът разказа и че хора от селото отишли при него, за да му споделят, че днес Павлинка е търсила марихуана и в крайна сметка е успяла да си купи. По думите му вероятно именно мъжът и Милен я е подвел да употребява наркотици. 

"Дойдоха тук три момчета, познали я Павлинка, че е от дома и ми казаха, че ходила и питала всички кой продава трева и откъде да си вземе. Накрая си намерила. Не знам дали не е употребила наркотици и след това да ги е говорила тези неща. Сигурно иска да предпази мъжа си да не влезе в затвора, че разбрах, че там ще отиде.", разказа отец Иван. 

Отец Иван каза, че в момента Павлинка е отишла да се види с кръстницата си, но когато се прибере ще поговори с нея и ще разбере защо е говорила тези неща. 

Междувременно от Районна прокуратура в Елин Пелин заявиха пред TrafficNews, че продължават работа по случая. Задържаният за нападението Милен е оставен за постоянно в ареста, а повечето свидетели на екшъна  вече са разпитани. Не е ясно дали Милен ще обжалва решението на съда и дали магистратите на втора инстанция ще му позволят да излезе на свобода.  

 

Мъж рани отец Иван от Нови хан в главата, намушка още единСвещеникът се опитал да спре разправията между родители на оставено в приюта двегодишно дете