„Муки не е сам!”,това написа обезпокоен родител на дете, което е било бито и рекетирано от група непълнолетни роми, които действат на територията на град Плевен. Оказа се, че освен 14-годишния ром, за който TrafficNews.bg. разказа, има още цяла група, която тероризира подрастващите.

„Васил Кочев/Васката/, Баската, Чочо и Гуни - това са прякорите на тези, които са част от група, която рекетира, заплашва и изнудва децата ни. Един баща се осмели да даде гласност, аз съм втората, на която детето е потърпевшо, знам за още десетки родителите, с които ще се свържа тепърва.
Хора, децата ни са бити,изнудвани и заплашвани от тези момчета от години и се страхуват да споделят в къщи. Моят син се е разминал с 200-300 лв. и заплахи, но има деца с възможности, които им плащат глоба от 2 години, само защото минават по улицата”, пише Лидия Иванова. Тя разказва, че групата рекетьори действала главно в района на площад  „Македония”, училище „Анастасия Димитрова” и „Иван Вазов”.

 „Така заплашват и всяват страх, че самата аз се страхувам.  Разпитайте децата си, Муки не е изолиран случай, той е бил част от тях. Прибират на децата всичко което имат в себе си 2, 3, 5лв и после уговарят дата и час за следваща по-голяма сума. Децата се страхуват и не споделят в къщи, а им дават всичко с което разполагат”, пише обезпокоената жена.

Хората под поста на жената призовават компетентните институции да вземат мерки и да задържат изнудвачите. Други са готови да намерят непълнолетните роми и да се саморазправят с тях.

Очаквайте продължение!

Апашът Муки обира и тормози малчугани в ПлевенСрещу 14-годишния ром вече има заведени 5-6 висящи дела, алармират родители