Брутален насилник с криминално досие и навик да посяга към чашката, който редовно пребивал жена си и невръстното си дете. Така описват Дилян, хвърлил тази сутрин 5-годишния си син от моста в Габрово, негови съседи, научи TrafficNews. Момчето издъхна на място от тежките трамви след падането от високо.

Директорът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров съобщи, че тялото на момченцето е открито във водите на река Янтра под виадукта. Трагедията се разигра рано тази сутрин, а полицията пристигна на мястото на инцидента в 6,30 часа след обаждане на бащата.  

Дидо, както го наричат приятелите му, също се канел да се хвърли от моста, но след три часа преговори с психолози на МВР, е бил задържан.

31-годишният мъж е лежал в затвора заради наркотици и кражби, имал е сприхав нрав и е губел контрол при редовните си пиянства, разказаха още комшиите му.

Той живеел на семейни начала с майката на детето Поля Христова, домът им бил в габровския квартал "Русевци".

Заради системния тормоз 29-годишната жена често напускала семейното жилище и се криела при майка си. Последните две седмици тя отново избягала в бащиния дом, а поводът бил пореден зверски побой.

Липсата й вбесила Дидо, който решил да я накаже като убие сина им и после да сложи край на живота си, предполагат участници в разследването на драмата. 

С майката на загиналото дете Поля в момента също работят психолози. В социалните мрежи нейни познати твърдят, че тя не е смеела да подава сигнали срещу мъжа си заради заплахите му, че ще я убие.

"Този за съжаление ще го изкарат луд, защото по принцип е такъв! Ние сме комшии, не само че детето е оставяно по площадките само, ами е и бито и какво ли не! Преди няколко години лежа в затвора за 6 месеца за кражби...

Не веднъж сме имали проблеми с тях, понеже живеят под нас и редовно бяхме в някаква кавга, въпреки всичко тоя л*йняр си правеше каквото си иска", написа в една от габровските групи във Фейсбук съседка на Дидо и Поля.

 Разследването по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово.

От този мост е полетяло 5-годишното момче

Мъж хвърли детето си от мост в ГабровоМомчето е на 5 години, издъхнало е на място, психолог убедил мъжа да не се хвърля