Поредна акция на данъчните в Пловдив се е провела през изминалата седмица. Служителите на финансовото ведомство са проверили редица търговски обекти, както в града, така и в региона. По ударите на НАП са попаднали различно дружества – от малки магазинчета до бензиностанции, както и медицинска лаборатория.

Отново във фокуса на данъчните попаднаха търговските обекти, продаващи горива. Сред тях е още една бензиностанция от веригата на фирма „Алпи – 2010” , която се намира на улица „Дилянка” в ромската махала Шекера.

Преди две седмици обект от същата компания, намиращ се на пътя Пловдив-Карлово, се появи в графата на подлежащите на административна санкция. След акцията през последната седмица в „черните списъци” вече има и няколко бензиностанции извън Пловдив, но на възлови шосета.

Ударна акция на НАП по бензиностанциите в Пловдив и областта, 9 обекта заплашени от запечатванеВ графата за нарушители са попаднали още магазин за подправки, сергии и дори ученически стол

Сред новите "жертви" на НАП са още магазин за автостъкла, намиращ се на улица „Дарвин”, вулканизатор в квартал "Кючук Париж", баничарница на Коматевско шосе и сладкарница на улица „Даме Груев”.  Дружествата са били хванати с нарушения по закона за данък добавена стойност и санкционирани с актове.

С подобна мярка е и склад за платове в квартал "Мараша".

Странно, но факт, сред новите фирми, попаднали в списъците на данъчните, е и лаборатория. Медицинският център се намира в Асеновград и е част от голяма верига, предлагащи изследвания. Търговски обекти на дружеството има и в Пловдив, София, Димитровград и Бургас.

Наложените санкции може да бъдат обжалвани пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока. Междувременно проверките на НАП-Пловдив продължават. Скоро акциите на служителите на приходната агенция ще бъдат насочени към зимните ни курорти, като стриктно ще се следи за нарушения, свързани с укриване на данъци.