Данъчните под тепетата отново проведоха акция по търговските обекти в Пловдив и региона. Под прицел тази седмица бяха заведенията за бързо хранене. Баничарници и закусвални са новите попълнения в „черните списъци", а наред с тях попаднаха още магазин за цигари и алкохол, както и автосервиз.

През последния отчетен период проверка е имало  в известната закусвалня „Бързата хапка”. Обектът се намира на улица "Съединение" в пловдивския квартал "Тракия".  Това е един от масово посещаваните подобни заведения в района на поликлиниката в квартала. Инспекторите са открили нарушения по закона за данък добавена стойност и са съставили предписание на фирмата.

Под ударите на данъчните са попаднали и баничарницата до гара Филипово, както и тази на булевард „6 септември” до Семинарията.

В „черните списъци" влиза и магазинът за алкохол и цигари "Ексклузив Маркет". Интересното в случая е, че той се намира на метри от сградата на дирекция "Местни данъци и такси" на улица „Радецки”.

Сред новите клиенти на НАП е и автосервиз в град Стамболийски. Служителите на приходната агенция са направили рутинна проверка в гаража и са констатирали нарушения. Съставен е акт на управата на фирмата.

С настъпване на зимния сезон акциите на данъчните ще са концентрирани в големите ни курорти. Стриктно ще се следи за спазване на закона за данък добавена стойност и за укриване на приходи. 

Агентите ще дебнат дали коректно се отразява всяка една покупка и предлагана услуга по надлежния ред. Акциите ще бъдат спонтанни и няма да се оповестяват. Това обаче не значи, че в Пловдив и региона няма да има агенти на НАП, които ще следят за нередности.