НАП-Пловдив отново погна автомивките на самообслужване. Държавните служители са влезли и в стоковото тържище в Първенец, както и на пазара на "Младежка".

През последната седмица в графата за неизрядни данъкоплатци се появиха имената на редица фирми, занимаващи се с почистването на автомобилите. Четири автомивки в Пловдив и региона са били проверени през последния отчетен период, като три от тях са в града под тепетата.  

Две от тях са на една и съща фирма, а именно „Изи Сървиз”. Клетките за почистване са позиционирани непосредствено до бензиностанциите на Лукойл. Обектите дори са с надписи и цветове, типични за веригата. Двата обекта се намират съответно на улица „Васил Левски„100 в Кършияка и на Пещерско шосе.

Агентите на НАП са констатирали нарушения свързани със Закона за данък добавена стойност. Съставен е протокол на фирмата. Каква ще е съдбата на търговските обекти предстои да се реши. В същото време мивките все още функционират.

Още една мивка в район „Северен” е станала обект на проверка. Тя се намира на улица „Петър Шилев”, близо до Голямоконарско шосе. Обектът е един от големите в района, макар и скрит от погледите на водачите по големия булевард.

В началото на юни шест автомивки бяха проверени, а имената на фирмите-стопани бяха публикувани в „черните” списъци.  Две от тях бяха на една и съща фирма, а именно „ЕЛСОЛ ОЙЛ ЕООД”. Въпросното дружество е собственик на бензиностанциите „ЕКО”, а автомивките са под техен контрол.

Данъчните погнаха автомивките в Пловдив, четири са заплашени от запечатванеДве от тях са на една и съща фирма, водеща на пазара за горива

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и книжарница. Тя е се намира в ЖР "Тракия", на булевард „Освобождение”.

В „черните” списъци попаднаха две машини за кафе в подблоково пространство – в центъра и в Кючук Париж.

Агентите на НАП са влезли и в пазара на "Младежка". Направени са били проверки на търговците, като един от тях е „изгорял” с акт. Докато са били на павилиона служителите на данъчното в Пловдив са констатирали нарушения свързани с фискалното устройство.

Подобна съдба застигна и търговец в стоковото тържище в Първенец. При проверка на борсата, в склад N 59 са били открити неточности и стопаните на фирмата са се сдобили с предписания.