В разгара на лятото и в най-активния месец – август, погледите на данъчните са обърнати И към морските курорти. Най-посещаваните дестинации по Южното черноморие са станали обект на мощна проверка от страна на държавните служители.

За последните седмици списъците с обекти, подлежащи на административна санкция „запечатване” , са се обновили с десетки дружества. Повечето от които, са стопани на заведения по най-популярните дестинации – Слънчев бряг, Созопол, Китен, Приморско, Лозенец  и др.

Прави впечатление, че голяма част от търговските обекти са закусвални или такива за бързо хранене. Не липсват и имена на хотелски комплекси и нощни клубове. В крачка са били спипани и служителите на концесионерите, стопанисващи плажовете.  Странно, но факт на едно от най-луксозните места в Свети Влас е ударен детски център, близо до яхтеното пристанище.

Под прицел на НАП попадна едно от най-посещаваните парти места в Лозенец. Бийчбарът е бил обект на проверка, при която е констатирано нарушение. Хасиенда бийч клуб не е запечатан към този момент.

Още един бийч бар е бил ударен от проверяващите. Той се намира на къмпинг “Каваци”. Iguana Bar продължава да приема клиенти, а партитата не спират.

В черните списъци попадна още клуб Моли, намиращ се на плажа в Крайморие.

Що се отнася до хотелите, най-много със санкции са малките обекти, като има и такива, които са самостоятелни стаи.

Магазините са предимно за хранителни стоки и такива, които предлагат сувенири и плажни аксесоари.

И докато голяма част от данъчните са командировани по курортите, то и колегите им под тепетата също не бездействат. През последната седмица те са проверили редица дружества в Пловдив и региона.

В крачка е било хванато едно от заведенията на Гребната база. Барчето е силно посещавано от спортуващи и разхождащи се около спортното съоръжение.

Кафе аперитив Бамбу Гардън се намира близо до хангарите.  Заведението привлича пловдивчани с напитки и лека храна. След проверката от страна на НАП–Пловдив, на дружеството е съставено предписание.  Кафенето не е запечатано, а скоро се очаква да стане ясно какво ще бъде санкцията спрямо него.