Учебните часове в Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев в Смолян са намалени от днес заради големите студове, след като температурите паднаха до -19 градуса. В класните стаи тази сутрин температурите са били под нормалните за провеждане на учебни занятия, което е наложило намаляне на учебните часове, както и включването на допълнителни отоплителни уреди.

Парната инсталация работи на пълни обороти, включени са и електрически печки. Намалени са часовете, коментира пред Дарик началникът на Регионалното управление по образованието в Смолян Мария Семерджиева. Заради студа училищният автобус в смолянското село Търън не е могъл да запали, като децата са извозени с друг рейс. Други сигнали за проблеми в учебните заведения на територията на областта на този етап няма.

Заради ниските температури в Неделино полагат инертни материали на една от улиците, за да не замръзне водопровода. Подобен проблем има в една от махалите в общината с нов тръбопровод, но там домакинства имат и алтернативни начини за водоснабдяване, съобщи кметът на родопската община Боян Кехайов.