По искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е наложен запор върху имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и девет фирми с тяхно участие на стойност над 310 милиона лева. 

За наложените обезпечителни мерки съобщиха от комисията днес. 

Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на съпрузите Арабаджиеви в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.

В момента Ветко продължава да е в следствения арест, а Маринела беше пусната на 18 септември под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. 

Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари. В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания. 

Новината за наложения запор идва след като през юни Арабаджиеви продадоха своя хотел"Виктория Палас" в Слънчев бряг, като според неофициалната информация сделката с купувача "С.Б. Роял Хотелс" е за 50 милиона лева.

Апелативният съд също не пусна Ветко Арабаджиев на свободаБизнесменът можел да се укрие или да окаже натиск на свидетели, смятат магистратите

Хипертонията извади Маринела от ареста, пуснаха я вкъщиСъпругата на Ветко Арабаджиев сменя килията с домашен арест в Пловдив, за да може да се лекува