Делото за разрушеният склад на улица „Одрин 8” приключи в Пловдивския окръжен съд. Очаква се в 13.30 часа да бъде прочетена присъдата на двамата собственици на паметника на културата, който бе разрушен на 6 март 2016. Защитата на Георги Бранеков и Александър Николич поиска пълно оневиняване на двамата бизнесмени.

От прокуратурата пък поискаха условни присъди за обвиняемите заради разрушения паметник на културата.

Припомняме, че делото бе рестартирано, след като предишното бе прекратено, макар че бе на финала си. . След като бяха разпитани почти всички свидетели по делото и бяха изслушани вещите лица и експертизите им, се оказа че процесът е протекъл в нарушение на процедурата, тъй като предвид обвинението делото е трябвало да се гледа само от съдия, а не от цял съдебен състав със заседатели. 

Грешката е констатирана от съдия Розалия Шейтанова и за да не се стигне до отмяна на присъдата,  процесът ще стартира наново. Междувременно се оказа, че е изтекла абсолютната давност от 7,5 години по обвинението, че Бранеков и Николич са използвали документ с невярно съдържание, за да получат строително разрешение за преустройството на склада в хотел и да го съборят.