Младежи изплашиха жестоко 11-годишно дете и му откраднаха телефона. Криминалното деяние се е случило вчера в столичния квартал "Люлин", бл. 303.

Детето карало тротинетка в двора на училище в района. Прибирало се, а двама младежи го проследили до входа му. Единият влиза заедно с детето, което очевидно на този етап не предполага какво го очаква, тъй като на кадрите от входа се вижда, че между тях протича някаква комуникация. 

Следва влизане в асансьора, където детето е заплашено да даде телефона си. След като взима устройството, крадецър бързо напуска асансьора и в входа, опитвайки се да скрие лицето си. 

Майката на момченцето разказва, че то е много уплашено. Телефонът струва около 200 лева, но семейството не търси крадците, за да върне притежанието, а за да бъдат наказани за огромния стрес, който са причинили на сина им. 

"Няма да коментирам уплаха на детето ми и в какво състояние се прибра", пише майката, която също е разстроена как е възможно посред бял ден подобно нещо да сполети детето ѝ. 

Полицията работи по случая, а семейството моли - ако някой има информация за апашите, нека съдейства, за разкриване на случая.