Втора фирма пусна електрически тротинетки в София. Интересът към ековозилата продължава да расте. Освен зелените превозни средства, вече има и черни.

"Столичани вече имат възможността да BRUM-чат из града", съобщиха от Brumscooters в социалните мрежи.

Фирмата предлага нови промоции за потребителите. Всеки новорегистрирал се има възможността да кара тротинетката 15 минути безплатно, а всеки паркирал на предвидените за това места, получава бонус кредит 0.50 лева.

Компанията апелира гражданите да карат внимателно, тъй като инцидентите с модерните превозни средства зачестяват.

11 сигнала за инциденти с тротинетки по пътищата са подадени в Института по пътна безопасност от началото на седмицата в София, но техният брой вероятно е доста по-голям. Това алармира пред TrafficNews експертът от неправителствената организация Диана Русинова. Според нея това е пример за безпомощността на държавните институции, отговорни за пътната безопасност.

"Досега трябваше да има законодателство, което да въведе правила за тротинетките. Хората не знаят кой има право да ги кара, къде и как могат да се използват”, коментира Русинова.

По думите й КАТ третира ековозилата като  моторни превозни средства, които се движат по пътищата нерегламентирано. В резултат има глоби заради това, че тротинетката няма регистрация. Впоследствие се оказва, че няма тя как да бъде регистрирана, което е абсурд, обясни експертът.

Започна се! КАТ глобиха мъж, карал електрическа тротинетка – не била регистриранаПол Найденов се опитал да я регистрира, но нямало как

Предложение: С електрическа тротинетка най-рано на 14 годиниСпоред ДАБДП максималната скорост на този тип превозни средства трябва да е 20 км/ч в градски условия