Като кацнал орел на скала над язовир Въча – това е усещането когато се качиш на панорамната площадка „Бекови скали“. Родопите буквално са в краката ти, а красотата, която се разкрива пред теб спира дъха. Сякаш можеш да полетиш… Всичко това звучи като клише, но просто няма как по друг начин да опишем онова чувство. Чувството, че си съвсем малък пред природата и че всъщност още нищо не си видял. И в двата случая в теб се заражда жажда да искаш да откриваш нови и нови места, за да запечаташ в съзнанието си и други подобни гледки.

И така връщаме се към разходката до Равногор и Бекови скали. Селото се намира в Пазарджишка област и е на 55 км от Пловдив и 153 от София. Може да оставите колата си още в селото и да се отправите към скалите – те се намират около 1.30 минути от крайните къщи.

Ако пък искате да си спестите ходенето, почти до крайния маршрут има черен път, до който се минава с кола(но трудно). Така че преценете си възможностите и тези на автомобила, с който сте тръгнали.

Разходката е по прав участък, а районът е много красив.

Дестинацията вече е доста популярна и посещаема и няма как да объркате пътя. Туристи има, те ще ви упътят.

Има поставени табели, а на крайната точка ще намерите беседка, на която дори може да похапнете. Няма как да пропуснете да седнете и на пейката, която е сякаш на ръба на скалата.