"Очакваме ваканцията на учениците да бъде удължена до неделя", обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова след извънредно заседание и на столичния кризисен щаб във връзка с коронавируса.

В момента заседава и Националният щаб, като едно от решенията ще бъде именно това - дали децата да продължат да си стоят вкъщи.

"Нека всички да бъдем спокойни и много отговорни. От отговорното поведение на всеки един от нас зависи да се ограничи максимално заразата", призова Фандъкова.

Тя също напомни да се ограничат контактите. "Още снощи олниците, имаха протоколи и пълна готовност, така че да изолират отделението. Много важно е да следваме указанията на специалистите", допълни тя по повод двата случая в "Пирогов".

"Поздравявам театър "Възраждане" и Софийската филхармонията, намериха креативен начин да не спират дейността, макар и да не им носи приходи", каза още столичният кмет. "Лично моята позиция е, че трябва да огранимич максимално контактите", категорична беше тя по повод издадената от нея заповед да бъдат затворени за посетители общинските културни институции като галерии, музеи и театри.