Това са Калоян (Коки) и Мон - и двамата са много борбени и доказват, че с вяра и постоянство се постигат невъзможни резултати. Коки от години се бори с рак на костите, премина успешно няколко операции и издържа геройски всички курсове химиотерапия до момента. Коки е изключително мило и добро дете, той е един от Големите Герои, които донесоха медали на България в „Игрите за победители”, той със своята борбеност ни вдъхновява с Мон да продължим нашата борба за „Връщане и запазване на детските усмивки”.

Преди няколко дни стана ясно, че Коки отново има рецидив и че болестта му отново се е върнала. За да продължат лечението на Коки, са нужни специализирани изследвания в Австрия. Сумата, която ще струват тези изследвания, е 10 600 евро. С помощта на тези изследвания ще бъде идентифициран туморът и ще бъдат определени веществата за химиотерапия, които могат да повлияят на тумора. 10 600 евро са непосилна сума за майката на Коки, която се бори сама с ударите на съдбата.

С Мон Ви каним да помогнем заедно на Коки да оздравее и да победи болестта завинаги. Ние с Мон вече помогнахме частично на Коки, ще се радваме да го направите и Вие! Този призив отправи във Фейсбук собствечинката на терапевтичното куче Мон Велислава Костадинова. От години двете посещават отделението по онкохематология към пловдивската университетска болница „Свети Георги” и помагат на пациентите да се справят с болката. Чаровният бобтейл е любимец на малките пациенти и е лице на кампанията "Заедно в живота" и допринася съществено за набирането на финансова помощ за лечението на децата. Днес тя се е заела да съдейства на Коки, който е един истински храбър малък боец.

Всеки, който иска да помогне на момченцето, може да го направи, като дари средства чрез helpkarma.

Или се обърне към майка му - Krasimira Georgieva