18-годишният Алекс Димов от Карнобат, който премаза на тротоар 2 възрастни жени на Задушница, току-що бе докаран в Бургаския окръжен съд. Прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста.

Все още не е готова експертизата, но по предварителни данни момчето е карало с над 50 км/ч. Попадайки във вдлъбнатина на шосето на ул."Петър Берон" в Карнобат той изгубил управление, колата изхвърчала и се насочила към страничен електрически стълб. За да избегне удара, неопитният водач дал рязко наляво, но блъснал пешеходките Галя и Гана на 84 и 70 години, които в този момент се намирали в края на тротоара.

По данни на адвоката на момчето Красимир Кацарски то най-вероятно се е паникьосало и не е натиснало спирачката.

"От първоначалното отклонение на колата до удара на пешеходките е имало около 60 метра и ако водачът е бил по-опитен, със сигурност инцидентът щеше да се размине без жертви", коментира адвокат Кацарски, цитиран от 24 часа.

"Виждайки, че блъска жените, Алекс само изкрещял "Пазете се". След удара се навел към една от жените и опитвайки се да й помогне, й викал "Моля те, не умирай", сподели още защитникът на момчето.

На метри от двете жени е имало и мъж, но той е успял, виждайки връхлитайкия "мерцедес" да избяга в двора си.