Земеделски производител от врачанското село Фурен си сложи примката и се обеси, а тялото му е било откритo днес, съобщиха от населеното място. Майката на 30-годишния Добри открила полюшващото му се тяло. Тя се обадила за помощ, но пристигналите лекари само констатирали смъртта на младия мъж.

Близки до самоубиеца твърдят, че той изпаднал в тежко психическо разстройство преди около 2 години, когато баща му починал. Стресът вкарал Добри дори в центъра за психично здраве, където след пълна терапия бил освободен.

Вчера известен врачански бизнесмен, който е в близки отношения с Добри, го видял, че е изпаднал в депресивно състояние. Врачанинът поговорил с отчаяния мъж и го убедил да потърсят помощ от центъра за психично здраве в града, пише 24 часа. От там обаче ги отпратили, защото нямали в този момент специалист, който да му обърне внимание, и ги насочили към спешния център.

Там обаче също не получили помощ. Бизнесменът намерил контакти на частен психиатър, но и той ги отрязал, като казал да го потърсят на следващия ден, въпреки обяснението, че състоянието му е отчайващо.