Митнически служители и данъчни иззеха 30 тона нелегален тютюн за наргиле по време на проверки в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин и в склад в София.

На 2 май около 16.00 часа в района на Дунав мост при Видин служители от ГД МРР отклонили за проверка товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. По думите на двамата шофьори – единият с португалски, а другият - с албански документи за самоличност, товарът представлявал сушени плодове.  При сканиране с рентген е установено изображение, което не отговаряло на обявената стока, а при последвалата физическа проверка  митническите служители намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле.  

Незабавно служители от ГД МРР в София провеждат оперативно-издирвателни мероприятия и установяват мястото на товарене на стоката -  нает склад на територията на столицата, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.  Към момента на проверката в склада са установени още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, марка MAYFАIR, без бандерол за платен акциз.
Образувани са досъдебни производства.