Мегз официално е съсобственик на фирмите на Румен Рончев.  Документите около продажбата на акциите в "Ню Транс Груп" и "Розова долина Екс" са вписани в Търговския регистър в понеделник - 14 януари. На сайта на регистъра, като съдружник в двете дружества официално стои името на фирмата на Каканашева. Публикувани са и двата нотариално заверени дружествени договора, в които се упоменават процентните придобивки от страна на модната принцеса от Раковски. Видимо от документите, въпреки че те са подадени в Търговски регистър едва дни преди Рончев да бъде задържан в ареста, договорите са съставени и подписани от двамата още на 19 декември. 

Интерес още предизвика и учредителният документ на фирмата на Мегз – Доверие МК. Дружеството с капитал от едва 100 лева е вписано в регистъра седмица преди сделката или на 12 декември. 

От сключените договори между Мегз и Рончев, Каканашева придобива 51% от дяловете на „Розова долина ЕКС” и 49% от „Ню Транс Груп”. Продажбата е на обща стойност от около 8 хиляди лева. Активите са пренасочени към фирмата на Каканашева - Доверие МК, като така дружеството получава мажоритарен дял в едната фирма на транспортния бизнесмен.

Преди седмица семейство Рончеви обявиха, че са входирали иск за стопиране на процедурата по прехвърляне на дяловете. Самият Рончев дори бе написал собственоръчно писмо, в което обявява, че сделката е неправомерна. Той се обръща към Мегз с "г-жо Каканашева", заявявайки, че оттегля подадените заявления и пълномощните от тях и казва, че е подведен от Мегз. Настоява тя да се откаже от дяловете и да напусне офиса му. Молбата на Рончеви обаче им бе отхвърлена и Миглена Каканашева вече официално е „съдружник”.

Румен Рончев: Мегз иска да ми вземе бизнеса, натопен съм! ВИДЕОСъпругата на задържания бизнесмен заяви, че двамата с Меглена Каканашева са имали в миналото любовни отношения

От десет дни дизайнерката от Раковски е влязла във владение на двете фирми на Рончев, намиращи се в Шекер махала, и не допуска никого в транспортната база. Както TrafficNews.bg съобщи, вратата на базата на ул. "Дилянка" е заключена, а служители на частна охранителна фирма не допускат никой на територията на базата, където са паркирани камионите на фирмите на Рончев - "Розова Долина" и "Ню Транс Груп".

Мегз се барикадира в офиса на бившето си гадже, иска 51% от фирмите му ВИДЕОРончев изпрати “кърваво писмо“ от ареста

Срещу Рончев има две обвинения – за обсебване и за кражба, като според българското законодателство и двете са тежки умишлени престъпления. Той е с наложена постоянна мярка „задържана под стража”. Решението на магистратите дойде преди два дни, а по време на заседанието се появи и самата Миглена Каканашева. Тя дори направи изявление пред медиите преди старта на делото.

Тотален обрат: Мегз се яви в съда, за да подкрепи Румен Рончев! Ето какво каза ВИДЕОГосподин Рончев отдавна е подал документи за развод, заяви Мегз

Рончев остава в ареста! Мегз избухна в сълзи, изпадна в истерия в съдебната зала СНИМКИ и ВИДЕОКаканашева изплака “Обичам те безумно!“, докато вадеха с белезници бизнесмена

 

Мегз преди да припадне: Обичам те безумно, ти си всичко за мен ВИДЕО“Обичаш го, ти!“, пък я репликира съпругата на Рончев - Зорница