Охраната по автогарите, гарите и летищата в страната е нащрек след събитията във Франция. В Пловдив се проверяват съмнителните багажи на пътниците, както и съмнителни лица.

Засилена охрана и денонощно видеонаблюдение са мерките, с които се пазят обектите от стратегическо значение в Пловдив, установи репортерска проверка на TrafficNews.bg 

Повечето пътници използват влак или автобус, за да се придвижват до друго населено място. Заради събитията във Франция, повечето от тях се притесняват да пътуват с обществения транспорт, но го правят, защото нямат друг избор.

„Никога не знаеш кой се вози вътре и един шофьор няма как да реагира”, разказа пред TrafficNews.bg 20-годишната Антоанета, която всеки ден пътува до Пловдив.

Една от най-натоварените автогари в Пловдив – автогара „Родопи”.

„Имаме над 20 камери, с които наблюдаваме автогарата, но не сме предприели извънредни мерки за сигурност, защото контролът на пътникопотока се извършва постоянно.”, съобщи главният диспечер на автогара „Родопи” Мария Лазарова.
След атентата на летище Сарафово в Бургас, около стратегическите обекти в страната е имало засилено полицейско присъствие. Сега обаче такова липсва.

Защо автобусите към Пловдив са пълни със сирийски бежанци - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg