Община Пловдив пусна първата обществена поръчка за закупуването на животни за зоопарка, който трябва да отвори врати през лятото. От администрацията чакат оферти за 11 екзотични вида животни, които ще населяват зоокъта под тепетата.

В обявлението е записано, че оферти ще се подават до 12 април, а прогнозната цена е 70 000 лева.  Най-скъпи се очакват да бъдат дивите котки – сервал и евроазиатски рис, като те ще бъдат доставени по двойки. Шест броя сурикати – два мъжки и четири женски също са в списъка. Такава трябва да е бройката и на носатите мечета. Останалите 7 позиции са животни по двойки:  алпака, нанду, камила, котешки лемур, азиатска късоноктеста видра и антилопа.

Припомняме, че с отварянето на зоопарка в Пловдив се очаква да бъдат доставени животни от други обекти в цялата страна. Обектът все още няма Акт 11, като се очаква това да стане през новата седмица. След получаването на документа за рестарта на строителството, фирмата изпълнител има 28 дни, за да завърши обекта.

Повече в линковете:

Завършват пловдивския зоопарк за 27 дни! Откриват го през лятото СНИМКИВ момента в зоокъта живеят 10 маймуни и няколко патици

Последно: Зоопаркът в Пловдив без тигър, но мислят за огромен аквариум ВИДЕОДо лятото зоокътът трябва да отвори врати, внасяме екзотичните животни от развъдник в Словения