"Акцията в Труд е подарък за цялото общество".Така я определи вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на тържество по случай 140 г. от учредяването на МВР.

Тази порочна дейност нанася огромни щети за бюджета. Успехът е съвместен на много служби и най-вече на работата в екип, категоричен беше Маринов, цитиран от БГНЕС.

Той отказа даде повече подробности за акцията, тъй като се провеждат следствени действия.

"Когато станем готови и прокуратурата прецени, че може да се изнася информация ще ви информираме", заяви вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че има още обявени лица за издирване и броят на задържаните ще нарасне.

"Работата, която предстои да се свърши е огромна. Това са огромни помещения и халета, поточни линии на две места. Има допълнително камион с цигари, който е на територията на Пловдив. Най-вероятно утре ще бъде направен оглед. Едва тогава ще се прецени на колко души и какви обвинения да се повдигнат", каза Иванов.

Вътрешният министър коментира и планирания за утре протест на полицаи заради нощния труд.

"За съжаление и на този празник ще има протести на синдикатите. Знаете, моята позиция, че това е специфичен труд и трябва да се заплаща допълнително. Към момента те получават минимума, надявам се да намерим средства, за да бъде заплащан на нормално ниво. Всичко е въпрос на постъпление в бюджета и на разпределение в самата система", коментира министърът.

Министърът смята, че МВР е либерална структура и уважава решението на синдикатите да излязат на протест в деня на професионалния юбилей. 

"Въпреки, че има проблеми, колегите работят и днешната операция е резултат от денонощен труд", каза още министърът.