Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие с токсична доза медикаменти. Това пише до съда столична болница, където на 17 юли подсъдимата бизнес дама е приета по спешност. От документа на лечебното заведение става ясно още, че Арабаджиева страда от куп други заболявания и трябва да остане там под наблюдение, съобщава “24 часа”.

Маринела Арабаджиева, съругът й Ветко, синът им Вълчо и още 5 души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари, а преди седмица съдът върна делото на прокуратурата и нареди Арабаджиева да бъде освободена веднага, на което държавното обвинение отговори с протест. Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста, но прокуратурата настояваше да се върне на топло.

 Съпругът й още е зад решетките. На 17 юли тя е приета в частната болница и станало ясно, че е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. След като лекарите я стабилизирали е прегледана от психиатър на 22 юли. Според него при Арабаджиева има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Според специалиста тя може да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация. На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест