Мария Звездева от Шумен е сервитьорката, която е починала внезапно снощи по време на работа в бургаското заведение "Коневръза", научи TrafficNews. Момичето, което на 1 май е навършило 21 години,  е получило масивен инфаркт, твърдят от Областната дирекция на МВР-Бургас. Инцидентът е станал малко пред 20 часа вечерта, когато Мария се строполила между масите. Дошлият на място лекарски екип не е успял да спаси живота на сервитьорката.

Според съдебните медици младата жена е страдала от т.н. хипертонично сърце, вследствие на нелекувано високо кръвно налягане. Заради това сърцето й било толкова уголемено, че било с размерите на два мъжки юмрука.

Мария е била студентка втори курс в бургаския университет "Професор д-р Асен Златаров", преди това е завършила Природоматематическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен.

Според запознати тя е работила вече близо месец в бистрото, известно като "Коневръза", като документите за здравословното й състояние били напълно изрядни. 

Нейни познати от родния й град твърдят, че не е давала признаци за проблеми със сърцето. Описват я като безкрайно добър и енергичен човек. 

От личния й профил във Фейсбук става ясно, че от три години има приятел Станислав, който също е от Шумен, но в момента работи в бургаската фирма "Керамика".

 Последната й публикация е от 26 май, когато е пуснала снимка със свои приятелки. 

Това е третият млад шуменец починал за последния един месец, коментират в града. Преди малко повече от седмица млад барман почина изведнъж по време на работа в Созопол.

25-годишният Виктор е работел в популярното заведение "Хедон". Той почина от инфаркт, причинен от токов удар.

Само преди ден TrafficNews разказа за масовата практика по хотели и заведения по морето да се наемат младежи, които са принуждавани да работят на черно по 12 часа без почивен ден. 

 

21-годишна сервитьорка издъхна в Бургас, чакат аутопсияПочиналата е родом от Шумен, но заминала да работи лятото на морето