Института за пътна безопасност излезе с официално становище относно случилия се инцидент край Шумен, където автомобил се е врязал в крайпътна еластична ограда, в следствие на което е ампутирана ръката на 38-годишна жена. Според ИПБ първоначалната  версия, че спукана гума е причината за катастрофата, не е достоверна.

Кола се вряза в мантинелата в Шумен, жена е с отрязана ръкаСпукана гума причинила тежкия пътен инцидент

Испекциите на ИПБ показват, че случилото се не е инцидент и мантинелите и тяхната поддръжка са в много лошо състояние, което не може да осигури безопасност на хората по пътищата. 

От Института допълват още, че състоянието на еластичните огради по републиканските пътища и автомагистрали е най-тежко. Тяхно изследване показва, че масово пътищата не се поддържат правилно и не се подновяват навреме - нещо, което е животозастрашаващо. 

Припомняме, че вчера в ранния следобед лек автомобил се вряза в мантинела в Шумен, инцидентът е станал на изхода на града. Ударът се е разминал без жертви, но 38-годишна жена е в болница с отрязана ръка. Лекият автомобил буквално се е нанизал в преградното съоръжение, след като водачът губи управление. Шофьорът е без наранявания.