"В случая не е имало закъснение относно лечението на детето". Това заяви пред Нова телевизия майката на починалата в болница ИСУЛ преди няколко дни Надя Мирчева. Тя допълни, че лекарите са направили всичко възможно за нея. 

Мирчева е получила писмо, в което се напомня, че трябва да плати сметката за лечението й. „Дължа ги от дарителската сметка”, обясни тя.

Според нея трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация, а родителите им да бъдат до тях в болницата.

Спешно променят наредби след смъртта на 6-годишната МимиЗдравната каса ще изпрати предложения до Министерството на здравеопазването до 3 юли

„По закон майката лично трябва да подава документи за лечението на детето си. Или с нотариално заверено пълномощно”, обясни Теодора Арменкова от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”. А майки на такива деца искат среща със здравния министър Кирил Ананиев. 

Малката Мими почина от левкемия, а семейството й до последно събираше средства за лечение в Германия.

В събота майката на детето Надя Иванова обяви, че натрупаните в дарителската сметка пари на обща стойност от близо 100 хиляди евро ще бъдат дарени за спасяването на други 9 живота.

Сред тях е 14-годишният Теодор от Кюстендил, който през май е диагностициран с остеосаркома на бедрената кост. Утре момчето заминава на лечение в германския град Хайделберг.

Сбогом, слънчева Мими! Ти пое, но остави след себе си надеждаСемейството на малкото момиченце дарява 100 хиляди евро за други в нужда