Държи ме от раждането на моето дете, а сега още повече борбата да се облекчи животът на хората с Даун в България. Също да се намери решение на проблема с лекарствата за болните деца”, каза пред Би Ти Ви Надя Мирчева, майката на починалата Мими.

Мими почина от левкимия, а нейната майка получи ново писмо от Здравната каса. В него от институцията я приканиха да плати разходите по лечението на детето си, които са в размер на няколко хиляди. От Касата увериха, че проблемът вече е решен, а здравният министър определи случващото се като "много несправедливо".

От отдел „Закрила на детето” Надя е чувала, че средата вкъщи не е подходяща и детето е в риск от изоставяне, защото има мухъл в банята. 140 хил. лв. от дарителската сметка за лечението на 6-годишната Мими в чужбина, което не се реализира, майка ѝ ще дари за изграждане на хубав център за децата с Даун. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обеща, че другата седмица ще приеме родителите на среща. Родителите обаче планират да излязат на протест на 11 юли.

Слънчо Мими остави следа, родителите подпомагат изграждането на първия Даун синдром центърПарите, преведени по дарителската сметка на детето, бяха разпределени между 8 кампании

Майката на Мими: Лекарите направиха всичко възможно за нея!Според Надя Мирчева не е имало закъснение в лечението на детето